Welke 6 onderdelen horen er in een festival-app?

Als je een app gaat bouwen voor een informeel evenement, van dansfeest tot festival, dan wil je daarmee meestal bezoekers mee aantrekken. Bedenk welk doel je wilt bereiken en betrek onderstaande onderelen daarbij om zo tot een volledige app te komen.

Het programma

Als basiselement is het programma het meest belangrijk in zo'n app. Dat kan worden weergegeven met behulp van een tijdlijn of tabel. Uitgebreide programma’s zouden de bezoekers de mogelijkheid moeten geven om hun eigen programma samen te stellen. Op deze manier maakt iedereen gemakkelijk zijn eigen programma en kan er gekozen worden tussen parallelle activiteiten.

De plattegrond

Met een plattegrond vindt een bezoeker zijn weg tussen de verschillende podia, faciliteiten en andere points-of-interest. Eenvoudige kaarten kun je integreren met Google Maps, uitgebreide kaarten kunnen beter met de hand getekend worden. Gebruik in dit laatste geval illustraties om de sfeer van het festival over te dragen.

Bezoekers momenten laten delen

Tijdens een evenement gebruiken bezoekers vaak social media om momenten vast te leggen, zoals Facebook en Twitter. Door een eigen social media stream in de app toe te voegen, kunnen de leukste momenten door middel van afbeeldingen, video’s en berichten geroteerd worden. Een app kan het delen van momenten ondersteunen, zoals in de Dirty-Dutch app.

Blijf up to date 

In een app kun je relatief eenvoudig gebruik maken van een nieuwsfeed om bezoekers op de hoogte te houden van de nieuwste updates. Dit kan ingezet worden vooraf aan het evenement, maar ook tijdens en erna. Hierdoor creeër je een band met de bezoekers, verspreid over een langere termijn en kun je beter aan je merk bouwen. Door de nieuwsfeed te ondersteunen met push-notificaties wordt dit effect versterkt.

Toegang tot exclusieve content

Om meer gebruikers naar de app te trekken, kun je exclusieve content aanbieden in de vorm van video's, wallpapers, foto's, muziek of kortingscoupons. Zelfs het ophalen van goodies door de app te laten zien, zoals zonnebrillen, valt onder de mogelijkheden. Zorg wel dat je deze content duidelijk communiceert, door bijvoorbeeld te flyeren bij binnenkomst op het evenemententerrein.

Sponsors

Door in de app ook sponsors en of partners te betrekken kun je laten zien hoe het festival tot stand is gekomen. Deze kunnen geïntegreerd worden op aparte pagina’s of in het exclusieve content gedeelte. Verder kan het laten zien van sponsors of partners ook voor extra inkomsten en goodwill zorgen.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Bijvoorbeeld ontdekken hoe je geld kan verdienen met apps? Lees dan dit artikel over geld verdienen met apps.

-David van AppSpecialisten