Visie op de Nederlandse app-sector

De zomer zorgt elk jaar voor een kleine adempauze in de Nederlandse app-sector: door de vakantie worden er net wat minder aanvragen geplaatst en veel mensen zijn op vakantie. Het is een tijd om te evalueren en om vooruit te kijken. Daarom kijkt AppSpecialisten naar de Nederlandse app-sector en geeft haar visie op deze groeiende markt.

Groeiende markt

Sinds 2011 lijkt de druk in de Nederlandse app-sector ieder jaar te stijgen. Steeds meer bedrijven en ondernemers willen een app en zoeken naar een ontwikkelaar. Cijfers over zoekgedrag laten dat zien:

Natuurlijk is dit geen slecht nieuws: een groeiende markt laat de taart groeien, zorgt voor meer schaal en is de basis voor mooie apps. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat app-ontwikkelaars drukker zijn en de appstores uitpuilen. Deze drukte in de app-sector motiveert mij als eigenaar van AppSpecialisten om deze markt doorzichtig te maken. Zowel app-ontwikkelaars en opdrachtgevers kunnen daarvan profiteren.

App-ontwikkelaars: focus op de juiste klanten

App-ontwikkelaars krijgen steeds meer aanvragen voor het maken van een app, terwijl het vinden van gekwalificeerd personeel lastig is. Dat zorgt voor een verhitte markt. Ik vraag me af hoe de druk op de markt verminderd kan worden.

Ik geloof dat de druk op de markt verminderd kan worden als app-ontwikkelaars zich meer gaan specialiseren. Daardoor kunnen zij efficienter werken omdat ze hun ervaring opnieuw inzetten voor vergelijkbare opdrachten wat leidt tot een snellere doorlooptijd waarbij tegelijk een hoge kwaliteit geleverd kan worden. Ook geeft de juiste ervaring klanten een doorslaggevend argument om snel met deze ontwikkelaar in zee te gaan, waardoor er minder energie hoeft te gaan in acquisitie.

De app-ontwikkelaar zoekmachine is een goed voorbeeld van hoe AppSpecialisten deze aanpak naaststreeft: een transparante en open tool om de ervaring van ontwikkelaars inzichtelijk te maken voor opdrachtgevers.

Opdrachtgevers: bedrijfskundige invulling van app-ideeen

Opdrachtgevers willen van hun app een succes maken. Ze willen een goed product of service leveren om op die manier tevreden klanten aan zich te binden. Voor velen blijkt het echter lastig om een plek te veroveren op de startschermen van smartphones. Hoe zorg je er nu voor dat je app een succes wordt?

Ik ben van mening dat de uitvoering van een idee voor een app minstens zo belangrijk is als het idee zelf. Een goede uitvoering bestaat uit techniek, design en bedrijfsvoering. En waar app-ontwikkelaars zorgen voor techniek en design, zorgt AppSpecialisten voor de juiste bedrijfsvoering van apps. Door gebruik te maken van beproefde verdienmodellen, te leren van succesvolle apps en valkuilen vroegtijdig in kaart te brengen, worden goede app-ideeen succesvol uitgevoerd.

AppSpecialisten maakt app-markt doorzichtig

Veel organisaties werken eraan om de druk in de Nederlandse app-markt te verlagen. Bijvoorbeeld door meer opleidingen voor developers, door outsourcing of door development platformen. AppSpecialisten draagt zijn steentje bij door enerzijds app-ontwikkelaars mooie apps te laten maken gebaseerd op hun ervaring en anderzijds door met een bedrijfskundige invulling goede app-ideeën succesvol te maken.

Met de bestaande dienstverlening helpen we al om de druk op de app-markt te verlagen. Doordat we onze dienstverlening continu verbeteren zullen we de druk verder verlagen. Wil je een bijdrage leveren aan deze Nederlandse app-sector en meebouwen aan AppSpecialisten? Laat me dan gerust weten waar jij behoefte aan hebt, door een e-mail te sturen of een bericht achter te laten.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

-David van AppSpecialisten

fase van jouw app
markten
geschreven door
David van der Loo