App biedt eerste hulp bij voedingsstoffentekort in gewassen

Wanneer gewassen bruine plekken hebben, is er een grote kans dat ze lijden aan een tekort. Maar waar hebben ze te kort aan, wat is precies het probleem? Met de nieuwe app Crop Nutrient Deficency Photo Library, ontworpen door het Internationale Plant Nutrition Instituut (IPNI), kom je snel achter het probleem.

Verschillende voedingsstof tekorten

Symptomen van voedingsstof tekorten kunnen variëren tussen verschillende gewassen. Overeenkomsten kun je zien op de manier waarop je een voedingsstof tekort ziet bij een plant, in zowel kleur en uitstraling. Tekorten aan voedingsstoffen zijn vaak geassocieerd met de fysieke locatie op de plant (oftewel, de symptomen vindt je bij de oudere bladeren ipv de nieuwe). Al kunnen deze symptomen zich verspreiden als de ernst van de tekortkoming vordert. In veel gevallen kunnen visuele symptomen niet duidelijk zijn of worden deze verward met andere onderliggende problemen, zoals een ongunstige groeiomgeving, insectenplaag of ziekte. Met de app raken gewassenexperts vertrouwd met typische gevallen van voedingsstoffen tekort voor de gewassen die voorkomen in hun regio.

App kenmerken

De app bevat gedetailleerde foto's van tekorten voor 14 soorten gewassen. Daarnaast biedt de app een ondersteunende tekst en illustraties aan voor elk tekort aan voedingsstoffen. Terry Roberts, voorzitter van IPNI, zegt dat de app een handig hulpmiddel is voor gewasadviseurs én boeren. De app is beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch-apparaten en is te downloaden via Apple iTunes.

Lang verhaal kort, met deze app kan je dus precies leren wat jouw plant mankeert!

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Bijvoorbeeld ontdekken hoe je geld kan verdienen met apps? Lees dan dit artikel over geld verdienen met apps.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten

doel van jouw app
fase van jouw app
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo