Health app award 2013: onze top 3 van Nederlandse zorg-apps

Jaarlijks bekronen Artsennet en MedicalPHIT de beste Nederlandse zorg-apps met  de Health app award. De uitreiking vindt dit jaar plaats op 19 juni. Wij maakten alvast onze top 3 van zorg-apps voor consumenten.

Op de 3e plaats: U-control

Lijnen is lastig voor veel mensen met overgewicht, omdat er gewoon zo veel lekker eten is! Daarom laat de U-control-app je niet anders eten, maar minder. Door bij te houden  wat je eet hou je met de app  grip op je calorie-inname. Bovendien zorgt de ingebouwde coach ervoor dat je gemotiveerd blijft om binnen de calorielimiet te blijven. Deze slimme aanpak zorgt ervoor dat deze app op de 3e plek eindigt. De app crasht af en toe en oogt ook vrij druk en is hierdoor niet hoger geplaatst.

Op de 2e plaats: Moet ik naar de dokter?

Het doen van een zelfdiagnose kan ervoor zorgen dat zorgkosten verlaagd worden en dat symptomen eerder serieus genomen worden. Gevaar is wel dat er een verkeerde diagnose gesteld wordt. Daarom helpt de Moet ik naar de dokter-app om de juiste diagnose te stellen met een eenvoudig stappenplan. Door de slimme toepassing en het eenvoudige interface vind je deze app terug op de 2e plek. Met een moderner uiterlijk had de app wellicht kans gemaakt op een eerste plek.

En de winnaar is: ADHD in beeld

ADHD is een lastige ziekte voor veel kinderen. Niet alleen is het lastig voor het kind zelf, maar wellicht nog wel meer voor de ouder die met het drukke kind moet leren omgaan. Om deze ouder te ondersteunen is de ADHD in beeld-app ontwikkeld. Met deze app houdt een ouder het gedrag van een ADHD-kind bij en wordt er berekend welke gedrag leidt tot de meest aangename dag. Zo kan een ouder meer op dit gedrag sturen en zorgen voor een fijnere dag voor haar kind en haarzelf. Het interface van de app is erg intuïtief en is prettig om naar te kijken. Bovendien lost de app een daadwerkelijk probleem op. Daarom een duidelijke winnaar.

Eervolle vermelding: MediMath

We hebben in deze test alleen consumenten-apps bekeken. Toch moet ook de MediMath-app genoemd worden. Met name omdat artsen betere beslissingen kunnen maken aan de hand van een dergelijke calculator is MediMath zeer waardevol: deze app combineert namelijk 144 (!) calculaties en zorgt hierdoor voor een hogere kwaliteit in de gezondheidszorg.

Tip voor Artsennet en MedicalPHIT

In eerdere blogposts over zorg-patiënten-apps en zorg-calculatie-apps hebben we een aantal waardevolle apps gereviewd. Deze vonden we niet allemaal terug in de Health app award 2013 competitie. Wellicht is het zinvol om deze apps te laten deelnemen voor deze wedstrijd en wellicht wordt ook onze top 3 dan anders…

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wat je bijvoorbeeld echt wel en niet moet doen? Lees dan dit artikel 'Deze 7 valkuilen kent een applicatie ontwikkelaar niet... maar bepalen wel het succes van jouw app!'.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten