3 nieuwe apps die consumenten weer de winkel in trekken

Het is overduidelijk: de retail heeft last van de digitalisering. Ze moeten direct concurreren met webshops en dat merken winkeliers in omzet. Een eerste generatie retail-apps is gelanceerd, die simpelweg ontwikkeld zijn om kortingscoupons te verspreiden. We zochten uit wat de volgende generatie retail-apps doen om de consument weer de winkel in te trekken. Want doe jij straks kleine aankopen, zoals zonnebrillen, nog in de winkel of via een app?

Wrapp

Met Wrapp worden kortingscoupons verspreid via vrienden. In de app, die verbonden is met Facebook, staat geven centraal. Hierdoor worden coupons niet zomaar lukraak verstrekt, maar geven vrienden elkaar relevante coupons én krijgt een coupon een speciale betekenis. Op dez manier worden coupons sneller verzilverd door een gerichte groep klanten.

Afbeeldingsresultaat voor Best Deals logo app sodexoBest Deals by Sodexo

Korting doelgericht distribueren doe je met de Best Deals by Sodexo-app. Door coupons te personaliseren, kunnen meer gegevens verzameld worden van de persoon die de coupon uitgeeft. De statistieken die hieruit volgen worden weer gebruikt om toekomstige campagnes te verbeteren. De Best Deals by Sodexo app wordt op dit moment door Sodexo Nederland gepilot. Wellicht dat deze manier van persoonsgebonden coupondistributie ook binnenkort op andere plaatsen te vinden is.

Mobiel zelfscannen

Al 140 Albert Heijn supermarkten in Nederland bieden het principe van zelfscannen aan, waarmee je met een handscanner de producten in de winkel zelf kan aanslaan en daarna meteen kan afrekenen. Bij de Albert Heijn is het nu ook mogelijk om via een app te zelfscannen. Hierbij worden de handscanner vervangen door de smartphone van de gebruiker en de Zelfscan app. Zo krijgen consumenten nóg meer gemak en zelfstandigheid, een trend die op vele plaatsen in de retail voorkomt. Wellicht is de Mobiel Zelfscannen app dan ook het topje van de ijsberg.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wil je weten hoe mensen nu apps gebruiken én hoe jij het kan inzetten voor jouw app-idee? Lees dan dit artikel over Mobile Marketing.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten

doel van jouw app
fase van jouw app
markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo