iPhone 6: een dunnere iPhone met een groter scherm

In de geruchten molen wordt er nu al flink gespeculeerd over de nieuwe iPhone. Zo zou er een dunner scherm en dus dunnere iPhone komen, zou er een goedkopere variant komen van plastic, mét NFC en vingerafdruklezer. Daarnaast zou  het besturingssysteem iOS7 volledig vernieuwd worden en veel strakker vormgegeven. Als laatste zijn de geruchten rondom een iWatch ook niet te ontkennen.

We zullen elk van deze elementen uitlichten en er een scenario van maken voor een hypotetische iPhone 6. Deze keer: een dunnere iPhone met een groter scherm

Dun, dunner, dunst

Mocht het komen tot een (nog) dunnere iPhone met een groter scherm, dan is er de kans dat de homebutton van de iPhone verdwijnt. Deze zou dan vervangen kunnen worden door een knop aan de zijkant van de iPhone of, veel innovatiever, door in de zijkant van de telefoon te knijpen. De iPhone zou dan uitgerust worden met een aanrakinggevoelige sensor aan de zijkant. Dat maakt een natuurlijk bediening van apps met één hand mogelijk.

Dunnere iPhone  = groter scherm

Als de iPhone dunner wordt en van de zijkant te bedienen is, kan er ook een groter scherm komen. Denk bijvoorbeeld aan: door je contactenlijst ‘flippen’ door je telefoon met een hand vast te houden en met je duim langs de zijkant van de iPhone te bewegen. Door te knijpen in de smartphone wordt dan een contact geselecteerd. Het Credo van Apple om de iPhone met één hand te bedienen kan behouden blijven, inclusief een groter scherm.

Nieuw interface

Deze nieuwe bediening en het grotere scherm geeft apps nieuwe manieren om informatie aan gebruikers te presenteren. Bijvoorbeeld zou het logisch zijn om bij het knijpen in de iPhone visuele feedback te geven, bijvoorbeeld door een item dat geselecteerd wordt horizontaal ‘in te deuken’. Daarnaast is het handig om te zien dat je door een lijst aan het scrollen bent door de zijkant van de smartphone aan te raken door een scrollbar zichtbaar te maken.

Groter display

Met een groter display krijgen apps meer mogelijkheden. Dit verschil zie je duidelijk bij tablets: je kunt meer en complexe informatie kwijt en je kunt de informatie in perspectief zetten. Ook is er meer ruimte voor illustratie. Wellicht worden bestaande apps opgeschaald als er een groter scherm beschikbaar wordt, maar er worden ook nieuwe apps mogelijk door het grote scherm. Denk bijvoorbeeld aan e-commerce apps die gebruikers beter kunnen informeren tijdens een aankoop. Op tablets nemen internetaankopen nu al een vlucht, met name door het grotere scherm. Met een groter iPhone scherm zullen gebruikers eerder kopen en daardoor worden e-commerce apps interessanter.

Het is maar de vraag of de iPhone daadwerkelijk dunner wordt, een aanraakgevoelige zijkant krijgt en een groter scherm. Mocht dit toch het geval zijn, dan zijn er genoeg kansen voor apps.

Rechten van de gebruikte concept-afbeelding zijn van iPack3d.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Hoe je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je hoog in de app store komt te staan? Lees dan dit artikel genaamd 'Hoe maak je een app'