Laat je inspireren door Sidney en lees in dit interview hoe ook jij dit jaar nog je app kan lanceren. Kom te weten hoe ik je net als Sidney kan helpen in deze video: 
 

foto van sidneyHoi Sidney, wil je iets over jezelf vertellen?

Natuurlijk. Ik ben Sidney Naarden, 36 jaar en woon in Almere. Ik ben vader van 2 kinderen en vind het leuk om veel tijd met ze door te brengen. Een paar jaar geleden kreeg ik een goed app-idee en zocht ik naar advies. Dankzij AppSpecialisten ontving ik een subsidie en bestaat er nu een prototype van mijn app!

icoon denkwolkjeHoe kwam je op je idee?

Mijn idee kwam spontaan in me op toen ik zelf met een probleem zat. Ik had namelijk een dartbord gekocht, maar er zaten geen dartpijlen bij. Hier kwam ik 's avonds pas achter, toen de winkels al dicht waren. Die avond had ik juist zin om te darten, dus begon ik mijn zoektocht naar dartpijlen. Ik ging op zoek op Marktplaats om te zien of er pijlen in de buurt te halen waren. Ik vond ze en deed meteen een bod. Dat bedrag vond de pijltjes-aanbieder niet goed genoeg dus wees hij mijn bod af. Er ontstond een discussie over het bedrag maar we kwamen er samen niet uit. Toen bleek dat de aanbieder had gezien wat ik zelf op Marktplaats had gezet: een horloge. Dit interesseerde hem wel en hij stelde voor om te ruilen. Hij wilde dus liever een ander product dan geld voor zijn dartpijltjes.

En zo begon mijn idee te dagen... Zouden anderen mensen ook op zoek zijn naar een product en willen ze daar iets anders dan geld voor betalen? Of ligt er iets in hun kast dat ze niet meer nodig hebben maar wel willen ruilen? Misschien is het juist handig voor mensen met weinig geld, om zo toch aan iets 'nieuws' te komen. Ook is het natuurlijk beter voor het milieu om iets tweedehands te kopen dan iets nieuws uit de winkel. Tijdens het gesprek met AppSpecialisten werd het duidelijk: Je kan mensen blij maken met spullen die je zelf niet meer nodig hebt. Zo draag ik mijn steentje bij aan de maatschappij en wie weet schopt de app het tot een wereldwijd succes.

icoon lampjeWat is je app-idee precies?

Toen ik bij David terecht kwam, werd duidelijk dat ik eerst moest testen welke groep het meest behoefte heeft aan mijn idee. Daarom besloot ik eerst onderzoek te doen. Dit bleek een schot in de roos want dit zorgde voor duidelijkheid en een goede richting voor mijn app-idee. Uit het onderzoek bleken ouders de doelgroep met de grootste behoefte om spullen te ruilen. Minderbedeelde ouders willen bijvoorbeeld wel graag speelgoed aan hun kinderen geven, maar beschikken niet altijd over de middelen om iets nieuws te kopen. Deze groep mensen ruilt al langer met hun vrienden en familie speelgoed en zelfs kindergereedschap. Dat is natuurlijk een goed teken en bruikbare informatie! Een andere doelgroep voor mijn idee zijn ouders die juist ontzettend veel speelgoed in huis hebben liggen. Hun huis puilt uit terwijl de kinderen er niet eens meer mee spelen. Hier zouden ze andere kinderen natuurlijk erg blij mee kunnen maken.

Zo ontwikkelde mijn idee zich steeds verder en uiteindelijk werd mijn app, Swapsies, een marktplaats voor speelgoed. Het is dus een slimme keuze geweest om eerst verder te onderzoeken voordat ik een specifieke richting koos.

foto van David en Sidney

*Sidney en David op kantoor in Tilburg.

icoon Hoe ben je bij AppSpecialisten terecht gekomen?

Via Google! Toen ik mijn idee bedacht, wilde ik er graag een app van maken. Alleen wist ik daar nog niet zoveel van. Daarom zocht ik naar 'app maken' om te ontdekken hoeveel dat kost en hoe je dat aanpakt. Helemaal bovenaan de pagina kwam ik David tegen. De naam AppSpecialisten sprak me aan dus stuurde ik een mailtje. Ook zag ik dat er op dat moment een campagne liep om subsidie te krijgen voor je idee, dat leek me wel een mooie optie! Ik plande een Subsidie Scan in en reisde naar Tilburg. Ik legde mijn idee uit en David reageerde daar positief op. We hadden een goede klik en daarom ging ik dan ook graag met AppSpecialisten de samenwerking aan. 

icoon vraagtekenWelke twijfels had je van tevoren?

Ik wist niet zeker hoe goed mijn idee nu eigenlijk was. Natuurlijk vond ik het zelf wel erg leuk, maar deelde iemand die mening? Dankzij AppSpecialisten kwam ik erachter dat ik niet de enige was en er potentie voor mijn app was. Ik lees steeds vaker artikelen waarin staat dat mensen hun spullen met elkaar ruilen. Het is natuurlijk mooi als ik daar onderdeel van kan zijn met Swapsies. Met de juiste inzet komt dit idee ver. Dat juist die inzet belangrijk is voor succes, leerde ik van David.

icoon geldtekenHoe was je ervaring met het krijgen van de subsidie?

Er zitten wel bepaalde voorwaarden aan ideeën om aan een subsidie te komen. Was mijn idee bijvoorbeeld innovatief of technisch genoeg? Samen vroegen David en ik een subsidie aan. Zo hielp David met het schrijven van de aanvraag en het businessplan. We zouden binnen 6 weken iets horen dus vol spanning wachtte ik af. Na 4 weken kreeg ik een mailtje van de bank: Er stond € 20.000 op mijn rekening, het leek hen verstandig om dit op mijn spaarrekening te zetten. Daarna kreeg ik ook van de subsidie instantie zelf nog een bevestiging dat zij mij uitkozen om de subsidie te ontvangen! Een euforisch gevoel ging door mij heen toen ik ineens zoveel geld op mijn rekening zag staan!

mailwisseling tussen sidney en david

*Sidney's mailtje aan David toen hij de subsidie kreeg!

Deze toekenning van de subsidie bevestigde mijn gevoel dat het idee inderdaad goed is. Hierdoor kreeg ik energie om door te gaan. Eindelijk kon ik nu echt aan de gang om mijn idee tastbaar maken. Het échte werk ging beginnen!

icoon swapsiesWat was het resultaat van de subsidie?

Nu had ik geld om mijn app concreet te maken. Ik kon investeren in begeleiding, het prototype en een huisstijl. Ik kwam via David in contact met Michelle Haak, een designer die vaker app logo's maakt. Het moment dat ik mijn app-logo voor het eerst zag, was ik super blij. Mijn idee begon echt ergens op te lijken. Hieronder zie je mijn logo!

logo swapsies

Een app kost veel geld en daar moet je aan werken. Dat blijf ik ook doen. Het klinkt veel, € 20.000,— , maar in app-termen valt dat mee en ben je hier snel doorheen. Al is het natuurlijk wel een hele goede start! Dankzij de subsidie kon ik heel veel stappen zetten. Zo ontving ik een prototype, kreeg ik een eigen huisstijl en investeerde ik in gebruikerstesten. Toch ben ik ondertussen al met extra financiering bezig om te zorgen dat ik de beste mogelijke app kan maken. Omdat ik al een eigen huisstijl en prototype heb, gebruik ik crowdfunding voor extra financiering. En ook kan ik dit keer weer op David rekenen die mij helpt om de volgende financiering te regelen.

icoon vergrootglasWat viel je op tijdens het proces?

Het onderzoeken van de doelgroep was echt heel interessant. Dat verwachtte ik vooraf niet maar het is echt leuk om erachter te komen hoe mensen denken en doen. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat sommige mensen Marktplaats niet kennen, dat had ik mij niet kunnen voorstellen. Het heeft echt veel invloed gehad op mijn concept en het zeker beter gemaakt.

icoon duim omhoogAan wie beveel je een traject met AppSpecialisten aan?

Iedereen die met een idee rondloopt waarvan die denkt dat het ergens aan bij kan dragen. Je moet wel echt serieus zijn en weten wat je wil. Mensen die niet doorzetten of denken dat het vanzelf aan komt waaien, raad ik het af om er verder mee te gaan. Je moet er uiteindelijk zelf iets van maken. Als jij ervoor wilt gaan en een succes van je idee wil maken, dan zou ik contact met AppSpecialisten opnemen.

icoon geldWil jij dit jaar nog een eigen app?

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Sidney? Dit kan ook gebeuren met jouw app-idee, als je ook genoeg motivatie hebt om door te zetten. Daarmee lanceer jij, met een beetje hulp, in dit jaar al je app! Dat beetje hulp, bied ik jou graag. Daarom doe ik het volgende

Krijg grip op hoe je financiering krijgt met de onderstaande "App Financiering planning":

Geldzakje Euro
Krijg de App Financiering Planning
Alle vormen van financiering in een overzicht

Met de App Financiering Planning krijg je:

✔️ Alle vormen van financiering, zodat je overzicht hebt
✔️ Zien welke financiering bij jou past en je geen geld laat liggen
✔️ Hoe je het aanpakt om die financiering te krijgen
 

Toegang tot de App Financiering Planning kost normaal €7, nu GRATIS toegang voor €0:

-David van AppSpecialisten

Doel van jouw app
Fase van jouw app
Markten
Geschreven door
David van der Loo

Reacties: Wat vind jij van dit artikel?

Je hebt het bovenstaande artikel snel doorgelezen. De kopjes en iconen waren daarvoor handig. Maar misschien heb je iets gemist dat er niet in stond. Of misschien heeft dit artikel je juist geholpen. Laat een reactie achter en laat weten wat je van het artikel vindt!

Klik en laat een reactie achter