APP, de film - review: de moeite waard?

De nieuwe film APP draait sinds twee weken in de bioscoop. Niet alleen het onderwerp van de film is een app, maar ook in de bioscoopzaal gebruik je een app als second screen: een tweede scherm dat aanvullende informatie geeft.

Second screen

Eigenlijk moet je je telefoon juist uitzetten als je in de bioscoop zit, maar bij de film APP is de je smartphone juist een belangrijke toevoeging. De second screen functionaliteit zorgt ervoor dat je extra informatie krijgt over de scène waar je naar kijkt. Zo krijg je bijvoorbeeld te zien wat er tegelijkertijd ergens anders gebeurt in een korte video, of je ziet Whatsapp berichten tussen personen die op dat moment niet in beeld zijn. Persoonlijk vond ik de informatie waardevol en aanvullend en helemaal niet storend tijdens het kijken van de film (eventueel zelfs aan te bevelen voor een bedrijfsfilm).

Iris

Iris is de naam van de app die in feite de hoofdrol speelt in de film. De app voor je smartphone lijkt erg op Iris, dus zo wordt de sfeer van de film overgedragen. Het is aan te raden de app thuis te downloaden; hij is namelijk maar liefst 110 MB groot, dus downloaden in de bios is bijna niet te doen. Een iPhone kan bovendien geen apps van boven de 50 MB downloaden via mobiel internet, dus dan móet je hem wel thuis downloaden.

"De second screen functionaliteit zorgt ervoor dat je extra informatie krijgt over de scène waar je naar kijkt."

 

De moeite waard?

De film zelf duurt maar 82 minuten, maar weet de spanning zeker vast te houden. Door het tweede scherm wordt je ook echt meegezogen in de film, waardoor je het ‘van dichterbij’ meemaakt. Bovendien associeer je jezelf met de hoofdpersoon die de Iris-app ook op haar telefoon heeft. De app geeft dus een extra dimensie aan de film en dit zal vooral jongeren zeker aanpreken. Je kunt de film overigens ook bekijken zonder app, al maakt dit de film een stuk minder interessant. Alles bij elkaar een leuk concept om het second screen, dat normaal alleen in de huiskamer aanwezig is, naar de bioscoop te halen. Wellicht dat we dit in de toekomst meer gaan zien en dan niet alleen in bioscopen, maar ook bij andere openbare evenementen, zoals sportwedstrijden of theatervoorstellingen. 

 

Voor het team van AppSpecialisten was de film, uiteraard mét app, een geslaagd uitje!

App de film

Marcel en David (Michelle maakte de foto).

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

-David van AppSpecialisten

fase van jouw app
markten
geschreven door
David van der Loo