Jan Pons - Directeur Logoclicks Development BV

“Door de mooie combinatie van kennis van taal en diepgaande ervaring met het ontwikkelen van online toepassingen, is YipYip van onschatbare waarde voor ons, om het technisch complexe product te maken dat wij voor ogen hebben; een online therapietool voor mensen met afasie (Afasietherapie.nl).”

App ontwikkelaar YipYip ontwerpt & ontwikkelt gebruiksvriendelijke iPhone, iPad & Android apps. In onze studio in Rotterdam lanceren we eigen ideeën en werken we aan projecten voor diverse klanten, zoals: Watertaxi Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Erasmus MC, Uitgeverij Querido, Hogeschool Rotterdam, TUI, Longfonds, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en Jordex Shipping.

We hebben een voorliefde voor mooie, functionele apps met de nieuwste toepassingen, zoals AR en VR.

Selectie van apps gemaakt door

Rotterdam Routes

platform
AndroidApple

budget
€50.000 - €100.000

markt
Evenementen & Pretparken, Cultuur, Infrastructuur & Utility

YipYip ontwikkelde in opdracht van de Gemeente Rotterdam de app “Rotterdam Routes”. De wandelroute app leert je de stad beter kennen, je wordt aan de hand meegenomen door een echte Rotterdammer die je alle ins-en-outs van de stad vertelt. De app geeft turn-by-turn navigatie en leidt je langs bekende highlights en verborgen parels van de stad door middel van beeld en audio.De app is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Mothership, Zicht online, Brand communicatie en VideoWerkt.

Fabians' Feest

platform
AndroidApple

budget
€20.000 - €30.000

markt
Cultuur, Boeken & Tijdschriften, Jeugd

Fabians’ Feest is dé companion app voor het kinderboekenweek 2014 prentenboek. De app is geen letterlijke vertaling van het boek maar brengt juist één van de vele rijke pagina’s uit het boek tot leven met animatie en muziek. In de app vaar je mee met de andere feestboten op de limonade rivier terwijl je je eigen feestboot versiert met ballonnen, bloemen en slingers en de vele muzikanten die langs komen uitnodigt om in jouw feestorkest te spelen.

Kwijt Weg Foetsie

platform

budget
€15.000 - €20.000

markt
Boeken & Tijdschriften, Scholen & Universiteiten, Verkoop in appstore

Kwijt Weg Foetsie is een interactief prentenboek voor iPad waarin de kleine Hannah en haar opa samen een ontdekkingstocht door de woonkamer maken, op zoek naar Hannah's verloren pepermuntje. Elke bladzijde is een fantasierijke weergave van een deel van de kamer waarin kinderen allerlei leuke animaties en geluiden kunnen ontdekken door op elementen te tappen.

Bru-taal

platform

budget
€20.000 - €30.000

markt
Scholen & Universiteiten, Opleidingen, Verkoop in appstore

Bru-taal is een iPad game voor kinderen op de basisschool en leert hen beter om te gaan met taal. De app neemt de jonge gebruiker mee op een avontuur door het laboratorium waar alles mis lijkt te gaan. Door taalopgaven op te lossen kunnen kinderen de professor op een leerzame manier helpen. Bru-taal won onlangs de Meester App award voor beste app in het basisonderwijs.

Living Dinosaurs

platform
AndroidApple

budget
€20.000 - €30.000

markt
Marketing- & reclamebureaus, Evenementen & Pretparken

Voor bezoekers van de expositie ‘Living Dinosaurs’ in het oude postkantoor aan de Coolsingel (Rotterdam) en dino enthousiasten heeft YipYip de Living Dinosaurs app ontworpen en ontwikkeld. De app bevat informatie over de dinosauriërs op de expositie en stelt bezoekers in staat om deel te nemen aan een interactieve speurtocht.
De interactieve speurtocht werkt met behulp van iBeacon technologie voor iPhone 4s+ en voor oudere modellen (en Android) zijn QR codes gebruikt.

Caat Kookt

platform

budget
€20.000 - €30.000

markt
Gezondheid & zorg, Voedsel, Verkoop in appstore

Caat is een afkorting van Carin Leenders de Vries. Zij schrijft recepten voor het Algemeen Dagblad en heeft verschillende boeken op de markt. Caat Kookt brengt deze recepten op een overzichtelijke wijze naar de iPad. Er wordt rekening gehouden met verschillende contexten van gebruik zoals het uitzoeken van een recept en daadwerkelijk 'aan de slag' gaan.

David van der Loo - App expert van AppSpecialisten

Ik werk al jarenlang samen met YipYip en sta steeds weer te kijken wat voor moois zij weten te ontwikkelen. Maar neem het niet van mij aan, kijk vooral naar alle prijzen die ze al hebben gewonnen.

Met veel creativiteit maakt YipYip apps, en specialiseert zich in leer-apps, serious gaming en het van A tot Z ontwikkelen van multi-mediale concepten. Dat ze een sounddesigner in huis hebben, zegt al hoe ver ze hierin kunnen gaan.

YipYip heeft daarnaast een sterk team van ontwikkelaars en hebben bewezen dat ze zorgen voor gebruiksvriendelijke front-end als betrouwbare backend. 

Bedrijfskenmerken van

Specialismen

Magazine, Producten-catalogus, Narrowcasting/andere schermen, Geo(grafisch), Locatie-dienst, Koppeling met bedrijfssysteem, Administratie-ondersteuning, Games, Encyclopedie of naslagwerk, Interactieve boeken, iBeacons

Markten

Gezondheid & zorg, Marketing- & reclamebureaus, Evenementen & Pretparken, Voedsel, Bouw, Cultuur, Internationaal, Boeken & Tijdschriften, Scholen & Universiteiten, Opleidingen, Overheid, Logistiek, Infrastructuur & Utility, Verkoop in appstore, Jeugd

Platformen

AndroidApple

Budget

€ 15.000 - € 100.000

Regio en plaats

Zuid-Holland, Rotterdam

App Developers

10

Specialisten

Projectmanager, Grafisch designer, Interactie ontwerper, User experience designer, Tester

Tim Nooteboom, Creative Director

YipYip is al 10 jaar bezig met het ontwikkelen van digitale toepassingen, waaronder mobiele apps en webapplicaties. Door onze brede expertise kunnen we vrijwel ieder technisch probleem oplossen, van techniek tot gebruiksvriendelijkheid. Naast het ontwikkelen van native iOS & Android apps, PWA’s, webapplicaties, back-ends en API’s, besteden we veel tijd en aandacht aan goede user experience en bijbehorende user interfaces.

+31 (0)... toon nummer