App opdracht voor school of je opleiding? Hier vind je alles wat je moet weten!| kennisbank

app opdracht

Ben je een student of scholier en ben je bezig met een app voor een opdracht voor school of je opleiding? Dan ben je hier op het juiste adres! In dit artikel zet ik namelijk alles wat je moet weten voor je opdracht onder elkaar, aan de hand van de 6 7 meest gestelde vragen. Het enige dat ik terugvraag is een goede bronvermelding naar de gebruikte artikelen, citaten en kennis in het document dat je schrijft, zoals dat ook voor andere bronnen geldt.

Bijvoorbeeld (copy-paste!):

David van der Loo (2013, September 15). De kosten van een app laten maken? Zie wat andere apps hebben gekost: van € 2.500 tot € 100.000+. Kennisbank artikel op http://www.appspecialisten.nl

1. Is mijn app idee goed?

Ieder app-idee is anders. Dit kunnen slechte of goede ideeën zijn. Minder goede ideeën zijn: een app bouwen van een bedrijfswebsite, een app ontwikkelen als nieuwsfeed of een app laten maken als webshop. Goede app ideeën voldoen over het algemeen aan 3 kenmerken: de gebruiker staat centraal, er is een duidelijk doel gesteld en er is goed nagedacht over de techniek.

Lees het volledige artikel: App idee: 3 goede en 3 slechte ideeën voor de inhoud van een app

2. Kan ik mijn app idee verkopen?

Een app idee is op zichzelf niet zo veel waard, de uitvoering van het idee wel! Als je wil weten hoeveel je app-idee-in-uitvoering waard is, gebruik dan de 1111-ezelsbrug. Dat werkt zo: de waarde van je app is maximaal 1111 punten, 1 punt voor het idee, 10 punten voor het plan, 100 punten voor het prototype en 1000 punten voor de marktintroductie. Hoe meer punten, hoe beter je app!

Lees het volledige artikel: App idee verkopen? Gebruik de 1111-ezelsbrug!

3. Wat heb je nodig voor een succesvolle app?

3 ingrediënten vormen samen het ultieme recept voor een succesvolle app. 1. Het businessplan: laat hier in ieder geval zien wat je wil bereiken (doelen), hoe de doelgroep wordt benaderd (marketing), hoe je geld gaat verdienden (verdienmodel) en wie het plan gaat uitvoeren (organisatie). 2. Design: naast de mooie vormgeving is ook het gebruiksgemak erg belangrijk. 3. Techniek: Een app zonder fouten en die soepel te gebruiken is. Laat de app-ontwikkelaar ook meedenken over de invulling van de techniek.

Lees het volledige artikel: App bouwen: 3 geheime ingrediënten voor een succesvolle app

4. Hoe doe ik de promotie van mijn app?

Een app verdrinkt al snel in de App Store: er zijn meer dan een miljoen iPhone apps en minstens zoveel Android apps. Hoe ga je hierin opvallen? Door niet alleen jouw app te promoten in de AppStores maar ook daarbuiten! Hou dan als uitgangspunt dat je jouw app 7x communiceert via 7 verschillende kanalen.

Lees het volledige artikel: De gouden regel van app marketing: 7x7

5. Hoeveel kost een app?

Een app is prijzig. Dat komt doordat de functies van een app iedere keer uniek zijn en er dus veel maatwerk geprogrammeerd moet worden door een app-maker. Dat zijn dure uren. Als je meer functionaliteiten weglaat of standaardiseert, dan is de app goedkoper, maar daardoor wordt hij ook vaak minder goed. Een app die in hoge mate gestandaardiseerd is begint vanaf zo’n € 2500. Een gemiddelde app met het een en ander aan maatwerk kost € 20.000. Zeer verfijnde apps kosten soms meer dan € 100.000, als er bijvoorbeeld veel aandacht is gegaan naar gebruiksgemak of de app moet ‘praten’ met uitgebreide databases.

Lees het volledige artikel: De kosten van een app laten maken? Zie wat andere apps hebben gekost: van € 2.500 tot € 100.000+

6. Dat is duur! Hoe kan dit dat betalen?

Klopt, een app is best duur. Maar dat is niet erg, zolang je maar weet dat je dit geld gaat terugverdienen. Een goed businessplan kan jouw helpen om aan te tonen dat je de financieele investering in de app de moeite waard is. Met dit plan onder je arm kun je ook op zoek gaan naar een financier die je geld geeft voor app development. Er zijn 8 manieren om zo’n financier aan te trekken, bekijk het onderstaande artikel om deze manier te ontdekken. Tip van de sluier: de app maker vragen om de app te maken in ruil voor aandelen is meestal géén goed idee.

Lees het volledige artikel: App laten ontwikkelen? 8 financieringsmogelijkheden voor jouw app!

7. Update juni 2016: Nieuw! Gratis en meteen een offerte downloaden!

Van je school, stageplek of opleiding heb je de opdracht gekregen om een app te onderzoeken. Dan wil je misschien wel een offerte of kostenindicatie. Het aanvragen van een offerte bij een app-ontwikkelaar duurt lang en ze reageren niet op alle aanvraag van studenten en scholieren. Daarom hebben we een voorbeeld offerte document gemaakt dat je DIRECT en GRATIS ontvangt.

Het document is gebaseerd op echte bedragen en echte uren en een echte app-opdracht. Alleen de naam van de app-ontwikkelaar is verzonnen. Het document is opgemaakt in Microsoft Word, zodat je het kunt bewerken.

Wil je weten hoeveel jouw app gaat kosten? Klik hier en kijk hoeveel andere apps hebben gekost of klik hier en zie wat een app kost. Deze artikelen kun je gebruiken om de voorbeeld-offerte aan te passen op jouw app.

Klik hier en download de gratis voorbeeld offerte

Conclusie

De bovenstaande 6 7 meest gestelde vragen helpen je waarschijnlijk al een eind op weg, of je nou een spreekbeurt maakt, een rapport schrijft of een student company aan het opzetten bent. Als je nog niet hebt gevonden wat je zoekt, bekijk dan gerust de andere artikelen in de app kennisbank.

Veel succes met je opdracht!

Tip voor docenten

David van der Loo (app expert bij AppSpecialisten.nl): “De bovenstaande artikelen geven al veel input voor een goedgevulde les over apps. Mij is wel eens vertelt dat door een les interactief te maken, lesstof langer blijft hangen. Dat kan bijvoorbeeld door met behulp van de app-ontwikkelaars zoekmachine op deze website een app van € 2500 én een app van boven de € 100.000 te selecteren en leerlingen hiermee zelf aan de slag te laten gaan. Wat is er goed aan deze app? Wat niet? Waarom zou deze app zoveel kosten? Hoe zou een organisatie dit geld terug kunnen verdienen? Een conclusie kan zijn dat er 3 elementen uit een app moeten kloppen (plan, design en techniek), zoals omschreven in dit artikel: App idee: 3 goede en 3 slechte ideeën voor de inhoud van een app

“Ook van docenten verwacht ik geen directe tegenprestatie, slecht een goede bronvermelding naar de gebruikte artikelen, citaten en kennis, zoals dat ook bij andere bronnen geldt."

Bijvoorbeeld (copy-paste!):

David van der Loo (2013, September 15). De kosten van een app laten maken? Zie wat andere apps hebben gekost: van € 2.500 tot € 100.000+. Kennisbank artikel op http://www.appspecialisten.nl

Veel plezier met de les!

Geschreven door David van der Loo (link is external)

Kies jouw volgende stap:

1) Zoek een app-maker

Vind jouw app-ontwikkelaar op basis van budget, platform en markt

2) Test je app-idee

App-idee scan

Test je idee met de de App-idee scan

3) Stel je vraag

David van der Loo

"Daag me uit, stel me gerust jouw vraag!"