Hoe maak je een app? Met dit stappenplan!| kennisbank

Iedereen wil het weten. Hoe maak je een app? Dat is de hamvraag. Wil je de app zélf programmeren? Doe dat niet.. als je een goede app wilt! Echt waar, het leren om apps te maken kost vele maanden van bloed, zweet en tranen. (Katja volgt nu een cursus om apps te leren maken en zij ondervindt dit nu ook in aan den lijve.) Als je jouw app niet door een profesional laat maken, krijg je een slecht werkende app. En net zoals jij een slecht werkende app irritant vindt, vinden de gebruikers gebruikers van jouw app dat straks ook.

Gelukkig kan ik je helpen om wél een goede app te laten maken. En, door het vinden van financiering, kan ook jij de dure ontwikkeling betalen. In dit 7 stappenplan vind je alle antwoorden op de vraag; "Hoe maak je een app?".

In deze video vindt je de uitleg van alle 7 stappen:

Omdat je de tijd moet nemen voor iedere stap, heb ik ze verdeeld over 3 artikelen. Het artikel hieronder legt stap 1 & 2 uit, vind hier stap 3 & 4, en hier stap 5, 6 & 7.

Hoe maak je een appStap 1: het idee

Zoals elk product, dienst of onderneming start ook een app maken met een idee. Je bent op vakantie, zit in de trein of in de kroeg en je krijgt zowaar een app-idee. Of misschien heb je een probleem of irritatie die je wilt oplossen. Wellicht heb je zelfs een idee dat jouw bedrijf nóg beter maakt. Hoe dan ook, je bedenkt een idee voor een app. Dat natuurlijk een prachtig idee is!

"Een slecht app-idee is bijvoorbeeld een bedrijfswebsite tot een app omtoveren."

Wellicht wil je dit mooie idee beschermen en niet delen met anderen. Hoe maak je een app? Door deze fout juist niet te maken! De kans dat een ander jouw app-idee gaat uitvoeren is minimaal aangezien aan app-ontwikkeling veel tijd en geld kost. Daarnaast kan je idee alleen maar sterker en beter worden door de inbreng van anderen. Lees hier alles over app-idee bescherming.

Ga jezelf ook niet meteen afvragen; hoe maak je een app? Voordat er ingewikkelde technologieën, een app developer of verdienmodellen bij komen kijken moet je eerst checken of je app-idee wel zo top is. Helaas, niet elk app-idee is een goede. Een slecht app-idee is bijvoorbeeld een bedrijfswebsite tot een app omtoveren. Een voorbeeld van een goed idee is een app die is gemaakt op basis van een probleem bij een specifieke doelgroep. Meer voorbeelden van goede en slechte ideeën? Check ze hier.

Oftewel, ga aan de slag door je app-idee te testen! Heb je weinig tijd? Dan kan je het snel checken met de 2-minuten test. Ook kan je de App-idee Scan downloaden of een sessie inplannen. Genoeg middelen om erachter te komen of je idee goed is denk ik zo :)

Hoe maak je een app

"Meestal worden apps ontwikkelt om er geld mee te verdienen."

Hoe maak je een appStap 2: het doel

De 2e stap in het ‘Hoe maak je een app’ stappenplan is het doel van je app. Als je zekerheid hebt gekregen over je idee, dan ga je verder naar deze stap. Wat wil je bereiken met een app? Waarom moet dit app-idee ontwikkeld worden?

Is jouw doel om geld te verdienen met jouw app? Dan ga je nu een businessplan opstellen. Een app-ontwikkelen kost namelijk veel geld. Hoe maak je een app: door financiering te vinden! Bekijk 16 originele manieren hoe je aan financiering komt. Als deze financiering terugverdiend moet worden dan moet je ook een verdienmodel kiezen om winst te gaan maken. Hier zijn voorbeelden van 10 verdienmodellen voor app-ontwikkeling.

Heb jij een ander doel? Vaak komt de drang om een app te maken uit een persoonlijke missie om iets moois neer te zetten. Een app die doet waar jij enthousiast van wordt! Zo heeft applicatie ontwikkelaar YipYip een app gemaakt die autistische kinderen helpt met de overgang van basisonderwijs naar middelbaar. Deze app heeft een goed doel waardoor er meerdere partijen bij zijn betrokken die het financieren en wetenschappelijk ondersteunen.

Hoe maak je een appAlle stappen bijelkaar. Hoe maak je een app: stap 1 t/m 7

Wil je de stappen gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan!

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement

Je mag natuurlijk ook een reactie achterlaten! :)

-David

markten

Reacties

Beste David, ik ben bezig om een idee uit te werken tot een app. Stap 3 t/m 7 zouden mij kunnen helpen, dus ik ben benieuwd of dit mij nieuwe inzichten kunnen brengen. Gr. Danny

Hoi Danny, fijn als wij je kunnen helpen met het uitwerken van jouw app-idee! Het stappenplan ontvang je zo direct via je email. Groetjes, Katja

Hoi david.

Ik heb stap 1 en 2 doorlopen welicht 3 t/m 7 enorm helpen.
Deze ontvang ik ook graag.
Wat ik al eerder zei dit concept is zo uniek dit zelf de markt worden gebracht.

In je inbox vind je het stappenplan Roy, succes!

Hoi ,
stappen 1 en 2 heb ik doorlopen . Vermarkten is een vraagteken en ben zeer benieuwd naar jullie adviezen.

Beste David,

Stap 1 en 2 doorlopen. Graag ontvant ik de overige te doorlopen stappen voor mijn app idee. Ik hoop dat jullie mij de rest van de stappen kunnen toesturen.

Met vriendelijke groet,

Robbert

Erg benieuwd naar de stappen hopelijk kunnen die mij verder helpen. Mvg