1.  Behoud je motivatie

Het is belangrijk dat je gefocust blijft op je app. Je gaat geld en tijd investeren en het zal niet altijd eenvoudig zijn. Maar uiteindelijk zal jouw app idee een succes worden! Het belangrijkste is dat je doorzet. Hoe je je motivatie hoog houdt? Schrijf voor jezelf op wáárom je aan dit app project bent begonnen. Wat wil je bereiken? Wat is je doel? Wie wil je helpen? Door tussentijds stil te staan bij je idealen vind je weer motivatie om verder te gaan, ook als het even tegenzit. Daarnaast, deel je idee met vrienden en collega’s, zij helpen je om je idee te verbeteren. Ben niet bang dat mensen je idee stelen, dat gebeurt vrijwel nooit. In dit artikel lees je waarom het delen van je idee belangrijk is: Goed idee voor een app? 7 redenen om dit te delen.

een app maken

2.  Bepaal de haalbaarheid in je markt

Leuk, zo’n app idee, maar het moet na de ontwikkeling door een app-ontwikkelaar wel gebruikt gaan worden. En hoe weet je of mensen je app gaan gebruiken? Juist! Omdat de app voor hen waardevol is! Uit onderzoek én de praktijk weten we dat de nuttigste apps populair worden!

Of jouw app een succes gaat worden wordt dus maar op één manier bepaald: door vooraf te praten met je doelgroep. Zij zijn de enigen die kunnen aangeven of ze waarde zien in jouw idee. 

Je hoort wel eens de opmerking “Maar mensen weten niet wat ze nodig hebben of leuk vinden.” En dat klopt… als je op de verkeerde manier onderzoek doet. Bijvoorbeeld, de vraag “Zou je deze app gebruiken?” wordt echter door veel mensen met ja beantwoord, ongeacht het idee of de app. Vraag daarom je doelgroep naar hun huidig gedrag, welke problemen dat oplevert en hoeveel ze over hebben om dat probleem op te lossen. Want hoe maak je een app succesvol zonder te weten of je app een probleem oplost voor je gebruiker? Een prototype is een ideale manier om dit onderzoek te ondersteunen. Daar heb je zelfs geen app developer bij nodig.

3.  Maak een prototype

Een idee voor een app begint pas écht te leven als je de app vast hebt en aanraakt. Dan zien en ervaren mensen wat jouw app doet. Voor ongeveer 10% van de prijs van een app bouw je een klikbaar prototype. Hiermee test je met de doelgroep, maak je vrienden enthousiast en overtuig je financiers en collega’s. Meer over prototypes vind je in dit artikel over geld verdienen met apps, dat is hetzelfde werk, of je nou een iPhone of een Android app maken gaat.

4.  Praat met een investeerder of je baas

Feit: een app bouwen is prijzig. De prijzen ervan variëren tussen de €2.500 tot boven de €100.000. Gemiddeld kost een op maat gemaakte app laten maken €19.000. Meer hierover lees je in het artikel over app laten maken kosten.

Maak je een app die goed aansluit bij het bedrijf waar jij werkt, of de branche waar je in zit? Ga dan langs je baas of connecties die je hebt om voor een financiële ondersteuning te zorgen. 

Als je een app voor jezelf maakt, dan is een baas die investeert natuurlijk geen optie. Het is dan heel verstandig om rond te kijken naar succesvolle bedrijven, organisaties of partijen die veel aan jouw app-idee hebben. Weet jij zo wat goede partijen? 

Het is belangrijk om deze partijen te overtuigen van de waarde van je app-idee. Dat doe je bijvoorbeeld met een sterke business case. Of omdat de app aansluit bij hun strategie. Betrek hen daarom op tijd en overtuig ze met een app prototype.

Ga je dan op zoek naar geld om de app te bouwen, lees dan het artikel over de 16 verschillende manieren om geld te krijgen voor je app

een app makenUitgebreid stappenplan voor een app maken

Met de bovenstaande 4 stappen maak je een vliegende start met je app-idee. Daarnaast zijn dit globaal ook 4 grote stappen in het app-ontwikkelingsproces. Wil je een meer uitgebreidere versie van 'Het stappenplan voor apps'? 

Ik heb het stappenplan gemaakt zodat je precies alle stappen ziet die bij een app maken horen. Hieronder krijg je direct toegang tot het stappenplan, door je e-mailadres in te vullen. Je krijgt dan meteen een email gestuurd met toegang tot het stappenplan.

PS Ben je op zoek naar een app-ontwikkelaar die in de buurt zit? Bekijk dan eens de vergelijkingen van:

 

Checklist 20 gouden tips
Voorkom een wurgcontract!
20 gouden tips voor zakendoen met app-ontwikkelaars PDF
Maak je wel de juiste afspraken met een app-ontwikkelaar?

Met de 20 Gouden tips krijg je:

✔️ 20 zaken je moet denken bij een contract sluiten met een ontwikkelaar
✔️ Hoe je ervoor zorgt dat je idee goed wordt geprogrammeerd
✔️ Wat je moet doen om niet in de valkuilen te trappen waar anderen al in zijn getrapt
 

Toegang tot de 20 gouden tips kost normaal €7, nu toegang voor €0:

-David van AppSpecialisten

Doel van jouw app
Fase van jouw app
Markten
Geschreven door
David van der Loo

Reacties: Wat vind jij van dit artikel?

Je hebt het bovenstaande artikel snel doorgelezen. De kopjes en iconen waren daarvoor handig. Maar misschien heb je iets gemist dat er niet in stond. Of misschien heeft dit artikel je juist geholpen. Laat een reactie achter en laat weten wat je van het artikel vindt!

Klik en laat een reactie achter

Ingediend door Ruud op

Hopelijk krijg ik meer inzicht in mijn app idee.

Hoi Ruud, bedankt voor je reactie. Voortaan kan je je emailadres hierboven invoeren om het Stappenplan meteen in je inbox te krijgen. Hopelijk heb je er veel aan! :) Gr. Katja

Ingediend door julien verrydt op

ik ontwikkel zelf mijn app en geef les om app's te maken aan kinderen van 10 tot 16

zij zijn zelf de toekomstige gebruiker van de app.

 

Goed om te horen Julien. Dat is waardevol voor kinderen om te ervaren. Je doet goed werk :)

Vertel je ze dat ze naast het ontwikkelen van de app, ook de stappen uit het artikel moeten zetten?

Met vriendelijke groet,
-David